Newsletter

Intrebari & Raspunsuri

1. Trebuie sa am cont pentru a putea comanda ?

Pentru a putea comanda de pe site-ul nostru nu este necesar un cont de client. In cazul in care doriti sa finalizati mai repede comanda alegeti optiunea "Comanda fara cont" din cosul de cumparaturi.


2. Cum intru in contul meu ?

In contul dvs puteti intra din coltul dreapta-sus prin butonul "Autentificare". In cazul in care nu aveti un cont la noi pe site, tot pe acea pagina veti gasi pasii pentru crearea unuia la sectiunea "Inregistrare" din stanga paginii.

3. Cum intretin un ceas Automatic ?

Ceasurile automatice depind de miscarea bratului pentru a functiona, necesitand insa si intoarcere manuala chiar daca acesta e purtat zilnic. Este recomandabil ca atunci cand lasati jos un ceas automatic, sa il intoarceti pentru ca acesta sa poata functiona la parametri mai mult timp. Daca ceasul nu e purtat zilnic atunci e de preferat sa fie intors cel putin de 2 ori pe saptamana pentru a mentine o functionare constanta, precum si pentru a mentine mecanismul in stare buna. Intoarcerea ceasului mecanic la acelasi moment din zi poate fi transformata intr-o rutina, deoarece este benefic pentru mecanism. In plus exista dispozitive de intoarecere automatica care au rolul de a intoarce ceasurile automatice, simuland miscarile mainii. Aceste dispozitive sunt foarte eficiente si recomandabile pentru colectionarii de ceasuri automatice si nu numai, deoarece mentin mecanismul intr-o continua miscare. Un alt sfat este acela de a evita setarea zilei si/sau datei (daca ceasul are aceste functii) in timpul noptii. Mecanimul zi/data se activeaza in timpul noptii si setarea in aceasta perioada poate dauna. In plus, este recomandabil ca un ceas mecanic sa nu fie purtat in timpul practicarii unui sport care necesita miscari bruste ale mainii (tenis, golf etc), deoarece fortele inertiale mari si socurile pot dauna grav mecanismului.


4. Ce sfaturi de puteti da in legatura cu folosirea unui ceas ?

Sfaturi: Rezistenta la apa Nu deschideti capacul din spate si nu schimbati geamul. Aceasta poate duce la patrunderea apei in ceas. In caz ca geamul se abureste in interior este recomandat sa va prezentati imediat la service.Rezistenta la impact Aveti grija sa nu scapati ceasul si sa evitati orice impact. Aceasta poate duce la opriri ale mecanismului, distrugeri ale partilor componente sau distrugeri totale.Expunerea la unde magnetice Evitati contactul cu echipamente electronice care emit unde magnetice cum ar fi aparatele TV sau radio. Dupa expunerea la unde magnetice, ceasul poate merge mai incet sau mai repede decat normal.Substante chimice sau gaze Evitati contactul cu substante chimice sau gaze pe carcasa sau capacul din spate. Aceasta poate duce la defectiuni ale aparatului.Baterie Inlocuiti bateria intr-un service autorizat.


5. Ce inseamna etanseitate "splash proof" ?

1.splash proof: Spalare pe maini, ploaie, stropi 2. 3atm - 5 atm: Stropire, ploaie, spalare pe maini, spalare masina, sub dus, pescuit 3. 10 atm: Inot la suprafata, plonjari in apa 4. 20 atm: Scufundari pana la 40 m, jet-ski, sporturi nautice, aplicatii profesionale Valori uzuale folosite pentru etanseitatea ceasurilor:30 m 100 ft. 3 atm 3 bar - 50 m 165 ft. 5 atm 5 bar - 100 m 330 ft. 10 atm 10 bar Rezistenta la apa a ceasurilor respecta standardele DIN 8310 sau ISO 2281. Aceste standarde descriu diferitele categorii de rezistenta la apa, precum si metoda de testare utilizata pentru a determina etanseitatea la apa. in realitate, rezistenta la apa conform standardelor DIN 8310 si ISO 2281, nu constituie o caracteristica permanenta, intrucat garniturile sunt supuse procesului de uzura naturala. Temperaturile extrem de ridicate sau de joase, solventii si produsele cosmetice pot accelera acest proces, iar ca urmare garniturile devin fragile si poroase astfel nemaiputand fi garantata etanseitatea produsului. Ceasurile trebuie utilizate intr-o gama rezonabila de temperaturi, intre + 10°C si + 50°C Ceasurile care au indicata o anumita rezistenta la apa nu pot fi utilizate in mod direct la adancimea respectiva, deoarece aceasta constituie doar presiunea la care a fost testat ceasul. Un ceas este rezistent la influenta apei asupra sa la o presiune statica specificata (spre exemplu 5 atmosfere) si la o imersiune teoretica in apa la adancimea specificata.Din cauza miscarilor in apa, ca de exemplu inotul rapid sau impactul cu apa, presiunea dinamica poate depasi cu mult presiunea statica specificata iar acest lucru poate afecta etanseitatea ceasului la intrarea in apa.


6. Pot sa comand mai multe produse intr-o comanda ?

Bineinteles. Puteti adauga in cosul de cumparaturi oricate produse doriti. Dupa ce ati terminat cumparaturile in coltul din dreapta-sus, se afla cosul de cumparaturi, 


7. Cum se explica preturile foarte mici de pe acest site ?

Datorita faptului ca publicarea si comercializarea acestor produse se face exclusiv pe internet, se elimina toate cheltuielile de chirie, cheltuielile cu angajati si intretinere a unui magazin fizic si multe alte costuri care mai intervin. De asemenea cum mare parte din modelele expuse se aduc la comanda (cele care nu se afla in sectiunea 48 de ore), se elimina o mare parte din costuri referitoare la stocul fizic.


8. Ceasurile contin substante alergice ?

Ceasurile sunt nickel free si nu contin substante alergice

9. Ce inseamna timer-ul de pe site ?

Timer-ul de pe site indica urmatorul termen in care se proceseaza comenzile, ce nu se afla in sectiunea 48 de ore si se comanda ceasurile in strainatate - de la data procesarii pana cand coletul se livreaza la usa poate dura intre 7 si 10 zile